Vrijwilligers

Ons museum maakt zichzelf niet. Daarvoor hebben we naast onze personeelsleden en bestuursleden ook nood aan vrijwilligers die onze werking in goede banen leiden.

Het zijn zij die kleur geven en ons steeds opnieuw de nodige input bieden om onszelf voortdurend kritisch te bevragen. Het zijn zij die de mee schrijven aan de toekomst van het museum.

U doet toch ook mee? De oproepen voor vrijwilligers publiceren we op de websites www.cultuurnet.be en www.vrijwilligerswerk.be. Neem regelmatig eens een kijkje! Ook indien u zich niet vindt in het profiel maar er van overtuigd bent een bijdrage te kunnen leveren aarzel dan niet om met onze medewerkers contact op te nemen. Zij zullen u uitnodigen voor een verkennend gesprek en ongetwijfeld de erfgoedmicrobe in u wakker maken.

Van onze vrijwilligers verwachten we een stevig engagement om zich te verdiepen in onze erfgoedwerking. Vandaar dat we hen regelmatig informeren over cursussen en vormingen. Mettertijd zullen we ook zelf vormingen en cursussen organiseren. Opdat die inzet en opgebouwde ervaring ook al eens beloond mag worden zullen we een programma opmaken waarbij de vrijwilligers die zich hiervoor wensen te engageren een ervaringscertificaat kunnen bekomen (zie ook www.oscaronline.be). Van zodra dit programma uitgewerkt is vindt u dit op deze pagina terug.

Via onderstaande links vindt u al een greep uit het vormingsaanbod:

http://www.faronet.be/kalender
http://www.vlaamsbrabant.be