Routebeschrijving

Openbaar vervoer

Vanuit het station van Bornem rijden geen lijnbussen naar Weert.
U kunt wel de belbus Klein-Brabant reserveren. De voorwaarden vindt u hier.

Te voet

Indien u bereid bent een aantal kilometers te stappen dan kunt u vanuit het station van Bornem via dreven en een pittoresk pad langs de Oude Schelde na een wandeling van een goed uur het museum bereiken. Een aanrader. Ietsje minder dan een uur doet u erover vanuit het station van Temse. Voor een precieze routebeschrijving kunt u terecht bij VVV Klein Brabant Scheldeland te Bornem (tel: 03 899 26 68)

Met de fiets

Zowel vanuit Antwerpen als Gent kunt u bijna ononderbroken de Scheldedijken volgen tot in Weert. We laten het opzoekwerk aan u over. Vanuit Brussel kan u rijden langs het kanaal Brussel-Willebroek of de doortocht wagen langs Wemmel, Merchtem, Buggenhout, Sint-Amands en dan via de Scheldedijken tot in Weert. Een gewaarschuwd man is er twee waard: u zal dan wel moe zijn maar u kunt in onze verbruikersruimte de nodige rust inlassen voor u uw museumbezoek aanvat.

Met de wagen

Via E17 neemt u de afrit Temse, via de A12 neemt u ter hoogte van Willebroek de afrit Sint-Niklaas. U rijdt dan op de N16 ofte de weg door wat de bewoners fier Klein-Brabant noemen. Eens te Temse neemt u vlak na de oversteek over de Schelde de afrit rechts. Vanuit Willebroek rijdt u tot voor de brug van Temse en neemt u aan de lichten de afrit links. Uw stuurkunsten zullen u langs de kronkelige wegen van pas komen maar vanaf de afrit leiden alle wegen naar De Zilverreiger. U parkeert best op de parking recht tegenover de kerk van Weert. De pijlen wijzen u de weg (maar éénieder die u aanspreekt zal dat ook wel doen)